Wedding Venue : Senarai Dewan untuk Perkahwinan dan Contact Number




MoshiMoshi!

Kat sini I just senaraikan senarai dewan, hotel, hall dan restaurants untuk rujukan korang. Details korang call sendiri tempat tu. Kadang-kadang contact number dia dah tak aktif, korang kena gigih cari contact number baru dia. Like I did. And kadar sewa jugak berubah ikut tahun.


Ada contact number dan sewa yang I tak letak tu maksudnya I memang tak call tempat tu. I just randomly search dekat internet. (READ THIS) Kalau ada latest dewan or mana mana, I akan update. Kalau tak update tu makna kata, I dah tak kan update list dewan ni. Semua ni hasil GOOGLE-ing and call yang mana sempat.

Nasihat I, dewan tak payah la mahal mahal, biar murah janji cantik. Sewa mahal mahal, duit habis macam tu je. Baik simpan duit untuk lepas kahwin. Lagi banyak faedah. Macam dewan yang I buat masa wedding hari tu, Pusat Komuniti Bukit Bandaraya - sewa murah, cantik pun cantik, pekerja peramah. Puas hati.

Apa pun untuk confirmation, call sendiri tempat tu tanya harga diorang tanya package diorang. Jangan malas bertanya. :)


Dewan


1. Dewan Dr. Siti Hasmah

  • Sewa : RM 5 000
  • Phone : 03 - 21421332
2. Dewan Wisma Sejarah
  • Sewa : RM 1 750
  • Phone : 03 - 2681 5388
3. Dewan Masjid As Shafie Maluri
  • Sewa : RM 2 200
  • Phone : 03-9281 2472
4. Dewan Tabung Haji
  • Sewa : RM 5 000
  • Phone : 03 - 2161 0439
5. Dewan Gemala Sari Risda
  • Sewa : RM 6 000
  • Phone : 03 - 4256 4022
6. Senarai Dewan-dewan under DBKL (Klik Link ni untuk ke Website DBKL)
  • Recommeded Dewan DBKL
  • (Sewa dewan total termasuk depo dan karpet : RM1 600)
  • Contact Number HQ : 03 - 2617 6000
  1. Pusat Komuniti Bukit Damansara (Phone : 03 - 2095 4652)
  2. Pusat Komuniti Taman Tun Dr. Ismail (Phone : 03 - 7728 7591)
  3. Pusat Komuniti Lembah Pantai (Phone : 03 - 2021 3642)
  4. Pusat Komuniti Bukit Bandaraya (Phone : 03 - 2096 2317)
  5. Pusat Komuniti Taman Koperasi Polis 2 (Phone : 03 - 6187 2023)
  6. Pusat Komuniti Seri Petaling (Phone : 03 - 9018 7285)
  7. Pusat Komuniti Taman Ibu Kota (Phone : 03 - 4023 8641)
  8. Pusat Komuniti Taman Melati (Phone : 03 - 6185 0600)
  9. Pusat Komuniti Sentul Perdana (Phone : 03 - 4043 4076)
  10. Pusat Komuniti Bandar Manjalara (Phone : 03 - 7963 3815)
7. Dewan Sri Siantan, Selayang
  • Sewa :
  • Phone :
8. Dewan Beringin Taman Sri Gombak
  • Sewa :
  • Phone :
9. International Youth Centre Cheras
  • Sewa : RM 1 200
  • Phone : 03 - 9171 9204
10. Dewan Kastam, Kelana Jaya
  • Sewa :
  • Phone :
11. Dewan Puspanita KL - Jalan Hose
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2142 1332 / 03 - 2148 2625 /03 - 2145 9424
12. Dewan Komuniti Presint 8, Putrajaya
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8889 3600
13. Dewan Komuniti Presint 16, Putrajaya
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8887 7000 / 03 - 8887 7669
14. Dewan Komuniti Putrajaya
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8887 7112 / 03 - 8887 7000
15. Dewan Masjid Putrajaya
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8888 5678
16. Dewan Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta
  • Sewa :
  • Phone : 03-62018780
17. Dewan Seri Endon, Putrajaya
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8884 0300
18. Dewan Serbaguna Kg. Dato' Keramat
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 4256 4853
19. Dewan Serbaguna Jalan Tun Razak
  • Sewa :
  • Phone : 03-4022 3934
20. Dewan Besar UTM, Jalan Semarak
  • Sewa :
  • Phone :
21. Dewan Tan Sri Mahfuz Khalid (JKR, KL)
  • Sewa :
  • Phone:
22. Dewan Prima LJT, Taman Melawati
  • Sewa : (harga yg before ni state dekat sini, dapat dari blog lain. pergi check blog lain jugak yer. harga sebenar pergi tanya sendiri, berlagak nak mampus. - all in one package katanya.)
  • Phone : 03 - 4149 4440
23. Dewan Berlian LJT, Taman Melawati
  • Sewa : RM 5 000 (harga ni Sara yg cakap, kalau karang ada suruh remove harga, tiada kaitan dgn I - tp semua all in one package jugak)
  • Phone : 019 - 289 2752 (Sara)
24. Dewan Felda D'Saji (Phone : 03 - 2698 8302)
  • Dewan Gemilang Kelana Jaya
  • Dewan Felda Perdana Grand Ballroom
  • Dewan Merak Kayangan
  • Felda Villa Kuala Lumpur
  • Menara Kuala Lumpur
  • Peransang Templer Golf Club
25. Dewan Grand Hall Tun Rahah
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2166 6006 / 03 - 2166 2002
26. Dewan Level 10 Maju Junction
  • Sewa :
  • Phone :
27. Dewan Sivik Petaling Jaya
  • Sewa :
  • Phone :
28. Dewan UIA
  • Sewa : RM 5 000
  • Phone :
29. Kampung Pengantin Kuala Lumpur
  • Sewa :
  • Phone : 016 - 555 8035
30. Dewan Risda Kuala Lumpur
  • Sewa :
  • Phone :
31. Dewan Centrum, Setiawanga
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 4251 8455
32. Dewan Jubli Perak, Shah Alam
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 5544 7071
33. Dewan Banquet MBSA, Shah Alam
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 5522 2762
34. Laman Budaya, Shah Alam
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 5510 5344
35. Dewan Cattleya PKPS, Shah Alam
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 5511 6700
36. Tropicana Golf
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 7804 8888
37. Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya
  • Sewa : RM 3 500
  • Phone : 03 - 8318 0008
38. The Club, Bukit Utama
  • Sewa : RM 3 750
  • Phone : 03 - 7725 5199
39. Selangor Polo Club
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 6157 0808
40. Kelab Golf Seri Selangor
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 7806 1111
41. Dewan banquet UPM, Serdang
  • Sewa : RM 900 / jam
  • Phone :


42. Dewan Seri Siantan, Putrajaya
  • Sewa : RM 8 500
  • Phone :





Garden Wedding

1. Taman Tasik Titiwangsa

  • Sewa :
  • Phone : 03 - 4023 8294
2. Taman Tasik Permaisuri, Cheras
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 9173 1571
3. Taman Warisan Putrajaya
  • Sewa :
  • Phone : 03-8887 7000




Exclusive Banquet Halls


1. Sime Darby Convention Centre
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2089 3688 or call Izreen Abdullah (016-688 0014)
2. Berjaya Times Square Suites & Convention Centre
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2142 3500
3. Carcosa Seri Negara
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2282 1888
4. KLCC Convention Centre
  • Sewa :
  • Phone : 012 - 284 6407 (Joyce)
5. Duchess Place, Ampang
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 4252 1800 / 017 - 210 8000 /017 - 211 8000



Restaurants
1. Seri Melayu Restaurant
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2145 1833
2. Saloma Cafe, Jalan Ampang
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2161 0122
3. Bora Ombak, Ampang
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 4251 6303



Hotels in Kuala Lumpur


1. Concorde Hotel, Kuala Lumpur
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2144 2200
2. Concorde Hotel, Shah Alam
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 5512 2200
3. Corus Hotel, Kuala Lumpur
  • Sewa : Pakej dari RM540++ per table
  • Phone : 03 - 2161 8888

  • Sewa :
  • Phone : 03 - 4043 7777
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 7665 1111
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2693 9333

  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2697 8888
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 5633 8788
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8925 1111
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2141 9988
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2161 1111
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2147 1111
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2715 9000
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2264 2264
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 4042 9888
16. Le Meridien, Kuala Lumpur
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2273 7888
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2380 8888
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8949 8888
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8943 2333
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 4042 5555
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8787 3333
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2162 2233
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2143 9898
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2032 2388
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2717 9900
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8023 3000
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2731 8333

Villa




Sumber Rujukan :
2. DBKL

24 comments:

Cik Zimie on Thursday, May 10, 2012 4:41:00 PM said...

good info huda.heheh sng b2b nak rujuk

Liya Laa on Thursday, May 10, 2012 10:36:00 PM said...

Liya buat kat rumah jerr. huuu

Huda Luna on Wednesday, May 16, 2012 9:39:00 AM said...

zimie

hehe senang org tak pening2
harap dpt la tlg dorg



liya laa

best nye buat kat umah!

aien esfa on Friday, September 07, 2012 2:01:00 AM said...

i nak tanya..so banyak2 tempat ni u pilih yang mana?senang nanti i nak tahu mcm mana quotation untuk venue tu nanti..or u dah ada bgtahu yek?coz i pun baru jek follor ur blog..kalau2 i termiss yang lain..hope u dun mind=)

Nina on Tuesday, November 27, 2012 4:28:00 PM said...

big thanks for ur big help.. really2 appreciate it ! :)

luna amor on Wednesday, January 02, 2013 2:18:00 PM said...

salam, saya admin dewan prima, Kita tidak ada rate sewakan dewan..Pihak kita sediakan all in package, kelengkapan dewan+katering and pelamin..tolong remove harga tu,sebab ini boleh menimbulkan kekeliruan..sekian

Huda Luna on Wednesday, January 02, 2013 2:23:00 PM said...

rajin nye google satu satu eh
pegi tgk blog lain same
byk info dpt dr blog lain
thanks!

luna amor on Wednesday, January 02, 2013 3:00:00 PM said...

yes,disebabkan kami nk upgrade system kami di internet..disebabkan banyak feedback customer yang call pihak kami kemukakan info yang salah terbabit..Jadi, tidak salah jika ditegur..have a good day :)

Huda Luna on Wednesday, January 02, 2013 3:17:00 PM said...

btw terima kasih la singgah blog ni. lain kali jgn guna fake acc utk komen. ni macam nampak sangat baru create acc semata2 untuk komen. :) tak minat layan orang yg guna fake acc ni. rasa macam cakap dgn angin.

bagus la update dekat internet. tak payah orang sesusah nak call korang tanya. tulis biar details. itu yg customer nak. kalau ade cas cas ape, state. bagi orang paham ape yg ada dalam package. berapa pax berapa harga. :)

bagitahu customer yang diorang kena ambil package korang kalau nak sewa dewan tu. tak boleh sewa dewan je. jgn bg harapan palsu. cakap jugak pasal parking utk guest. tak ada la orang tertanya tanya nanti. :)



sekian dari saya. malas nak melayan komen dah. kerja dekat ofis melambak nak kena siapkan.

Salleh Yahaya Aljahsyi on Monday, January 28, 2013 10:28:00 PM said...

Parking 160 buah, tengah bandar, air cond, tandas dan surau, PA sistem ...semua ada .... Sesiapa perlukan dewan resepsi perkahwinan di Shah Alam ... boleh sms saya SALLEH 012-3403340

Zanariah Mohd Tap on Wednesday, March 13, 2013 6:20:00 PM said...

Thank you for this entry, such a great review for b2b. :) tqsm.

Homemade Iman on Friday, March 29, 2013 10:45:00 AM said...

Assalamualaikum wbrth
Bagusnya saudari, info & website terbaik!
Kami menawarkan khidmat katering servis
Silalah hubungi kami utk ketetangan lanjut. Insya Allah Homemade Iman berikan yg terbaik utk semua majlis!
Terima kasih tumpang promosi;)
Email: Homemade-iman@hotmail.com

Optimist on Friday, July 19, 2013 9:37:00 AM said...

Info tambahan:

Dewan di Murni International College, Putrajaya.

Sesuai untuk majlis kahwin,seminar dan latihan.

Maklumat lanjut boleh layari event.murni.edu.my

Izzati Linda on Tuesday, October 29, 2013 3:47:00 PM said...
This comment has been removed by the author.
Izzati Linda on Tuesday, October 29, 2013 3:50:00 PM said...

Assalamualaikum semua..
DEWAN PENGANTIN- ASTANA ERA MEWAH,
PINGGIRAN SG BULOH.

CALL/WHATSAPP : IZZATI 012-2347384
CALL/WHATSAPP : FAZRIN 012-2140071

website : www.nurecoresort.com
facebook : astana era mewah - dewan pengantin

Izzati Linda on Tuesday, October 29, 2013 4:33:00 PM said...

Assalamualaikum semua..

DEWAN PENGANTIN- ASTANA ERA MEWAH, PINGGIRAN SG BULOH.

Pilihan 1 : Harga Sewa Dewan TANPA Katering = RM2500
(Sewa dewan termasuk kerusi, meja, aircond, basic pelamin, makan meja beradab& gerbang perkahwinan TANPA katering. Kemudahan Surau dan Parking Kereta.)

Pilihan 2: Harga Sewa Dewan DAN Katering = RM15/pax.
(Harga Sekepala termasuk hidangan makanan tetamu dan pengantin, sewa dewan, kerusi, meja, aircond, basic pelamin, makan meja beradab & gerbang perkahwinan tanpa. Kemudahan Surau dan Parking Kereta.)

CALL/WHATSAPP : IZZATI 012-2347384
website : www.nurecoresort.com
facebook : astana era mewah - dewan penganti

istana pengantin on Friday, November 08, 2013 12:54:00 PM said...

SALAM. masih mencari dewan.
pakej sll in one!

-Dewan Banquet Eksklusif
-Baju Persandingan dan Make Up Eksklusif.
-Sebuah Pelamin Eksklusif dan Gubahan Bunga di Meja Makan Pengantin.
-Sebuah Gerbang Perkahwinan Dari Pintu Masuk Utama ke Ruang Makan Istana Pengantin.
-Penyediaan tempat dan penyedian Makan dan Minum secara buffet untuk Tetamu Majlis
-Kek Perkahwinan 3 Tingkat Untuk Upacara Memotong Kek
-Dome dan setting VIP / Pelayan Beruniform
-Meja Bulat dan Kain Alas serta Kerusi Banquet berserta Sarung Kerusi untuk semua tetamu majlis.
-Menu Istimewa Untuk Hidangan Makan Beradap
-Juruacara majlis dan Public Address (P.A system dan Rostrum).
-Lagu-Lagu Pengantin yang bersesuaian Akan Dimainkan Melalui CD dan Pita Rakaman untuk memeriahkan majlis.
-Tempat Letak Kereta Percuma Untuk Semua Tetamu.
-Pengawal Lalulintas Dari Anggota Rela.
-Percuma Bunga Tanga Segar.
-Bilangan Minima Tempahan Untuk Pakej Ini adalah seramai 500 org.

Tambahan : Complimentary dari Dewan Istana Pengantin
-Sudut Teh Tarik
-Sudut Cendol
-5 jenis Kuih Muih Melayu.

Hubungi:-
call/ whats app:-Sales 0196637699
sales.istanapengantin@gmail.com

MZH FunctionCentre on Tuesday, December 31, 2013 9:35:00 AM said...

Salam,

Kemunculan lokasi majlis terkini di Ulu Kelang - THE MZH2

Kami menyediakan kemudahan sewa dewan dan juga auditorium di The MZH2, sesuai untuk pelbagai majlis.

DEWAN PERDANA SURIA (1300 pax)
DEWAN SINARAN (240 pax)
AUDITORIUM MZH (200 pax)

Kemudahan seperti sistem PA, pentas, skrin LCD, projektor, parking kereta, surau, kerusi dan meja disediakan.

Tel: +603 4107 8580
Email: info.mzhfunction@gmail.com
Website: www.mzhfunction.blogspot.com

Imran Im on Wednesday, August 13, 2014 11:33:00 PM said...

Saya sedang mencari dewan di area melaka untuk majlis makan malam kolej risda melaka. Pelajar dianggarkan 400 orang. Minta mklum blas segera dri admin. Trima ksih

Imran Im on Wednesday, August 13, 2014 11:34:00 PM said...

Saya sedang mencari dewan di area melaka untuk majlis makan malam kolej risda melaka. Pelajar dianggarkan 400 orang. Minta mklum blas segera dri admin. Trima ksih

kbey007 on Thursday, October 09, 2014 5:39:00 AM said...

informasi yang sangat berguna..

Ingin menempah kad kahwin murah di sekitar Nilai, Salak Tinggi & Sepang. (penghantaran percuma). Layari blog kami di http://onlinekadkahwin.blogspot.com

Asnita Manshor on Monday, December 08, 2014 12:11:00 AM said...

Dapatkan Pakej Lengkap Perkahwinan 2015 dari RM1,800 sahaja. Call/Whatsapp: 014-2638781

Asnita Manshor on Monday, December 08, 2014 12:34:00 AM said...

Dapatkan Pakej Lengkap Perkahwinan 2015 dari serendah RM1,800 jer. Call/Whatsapp: 014-2638781

Dewan Istana Pengantin on Monday, December 08, 2014 3:52:00 PM said...

Full Pakej Wedding serendah RM 23.50 perpax promosi 2015. Hubungi 019663.7699 - Sales & Marketing Dewan Istana Pengantin

 

Copyright 2010 Still Counting . . . by Huda Luna. Edited by HudaLuna.