Kedai Jual Paper Bag murah di Chow Kit




MoshiMoshi!

Paperbag ni walaupun nampak macam tiada nilai kalau buat sebagai goodie bag tapi pandai deco paper bag ni, akan buat dia jadi cantik dan sangat unik. Tak percaya cuba tengok ni. Design dekat bawah ni antara beberapa yang I berkenan la jugak. Ada banyak lagi cara untuk design paperbag. Tak percaya korang boleh google paperbag idea, paperbag wedding tak pun paperbag deco idea. Macam macam duk ada tauuu.

Yang ni memang betul betul ikut theme color

Jangan la pulak tak deco apa apa. Itu yang buat selekeh je paperbag ni. Macam bagi goreng pisang orang kata. Ada la terdengar orang kata, bagi gift dalam paperbag ni macam cheapskate. Macam pengantin bajet sangat. Laa. Suka hati ye tak? Memasing punya taste and idea kan.

So, dekat mana I beli paperbag secara borang dengan murah? 100pcs Paperbag dengan harga RM 11 per pack. Then dekat situ jugak I beli 250pcs doily paper dengan harga RM 6 perpack. Sushi box pun ada jugak I beli. 100pcs RM 9. Berbaloi kan? Nahhh. I beli semua ni dekat Wakim Plastic Sdn Bhd dekat Chow Kit Road. Cik Nuta dalam group B2b pun ada kirim dekat I beli paperbag. Tapi dia beli warna putih. I beli brown. Paperbag yang kitorang beli ni dah ada base siap siap. Kira tak payah la nak lipat lipat lagi nak buat base.


Wakim Plastic Industry Sdn Bhd
Address: No. 55B-4, Lorong Raja Bot, Kampung Baru, 50300, Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: 603-26914297, 603-26921721
Fax: 603-26928221
Website : http://www.wakimplastic.com


Dekat bawah ni peta untuk ke Wakim. Jalan senang nak pergi dari Jalan Raja Alang dekat Kampung Baru tu. Dari arah UNIKL.






Nak tengok teaser hasil DIY-ing paperbag I tak? Part ni adik I, my mom and aunty yang siapkan. Kalau I buat sorang sorang, tak jalan kerja lain lain kang.

yang ni sushi box.

paperbag yang belum di deco

teaser paperbag


Selain Wakim ni, ada lagi satu tempat jual paperbag murah. Dekat Green Tree ni.

23 comments:

zelo55 on Friday, July 27, 2012 1:20:00 AM said...

mohon hntar paper bag yang penuh dgn goodies satu troli tuk aku.
sekian. hahahha.

ciksusu on Friday, July 27, 2012 9:11:00 AM said...

kte pon beli kat ctu ;)
kaler putih..hehe

cha on Friday, July 27, 2012 10:21:00 AM said...

cantik huda akak dulu nk buat camni tapi tak rajin haha

Zila Zainal on Friday, July 27, 2012 12:39:00 PM said...

Sabtu ni nak gi cari yeayyyy!!! thanks huda!

Laila Majid on Friday, July 27, 2012 1:04:00 PM said...

woot woot thanks for the info.nak carik jugak ! :D

anaztasias nora aira on Sunday, July 29, 2012 4:06:00 PM said...

chayok2 !!!! suka betul la dgn doily dan paper bag :)

Huda Luna on Thursday, August 02, 2012 8:54:00 PM said...

zelo : kalau mau mehh kendurik akuu

ciksusu : hehe situ murah kann

kak cha : haha kena rajin gila buat mcm ni

zila : hehe dah beli ke

laila : hehe cari cari :P

nora : itu la mcm sweet comel kan

Rahmah on Tuesday, August 07, 2012 11:33:00 AM said...

hari tu p cri..tp xjumpe pun..huhu

Cik Eka on Thursday, August 09, 2012 2:30:00 PM said...

mesti cantik ni..
eka pun berkenan dekat paper bag warna brown camni....

tak la bajet pun kan,cuma nampak menarik kalau pandai deko..eka penah pegi org kawen,paper bag ni siap ada wood clip pelbagai warna..alahai comel sangat

Fiza Jaafar on Tuesday, February 05, 2013 8:57:00 AM said...

paper ni ade jual yg kolor2 tak? alaahaii..sweet nye kalau da di deco! thank info! ;)

adela azhar on Thursday, February 28, 2013 3:30:00 PM said...

cantik! nampak simple tp cantik. memang tengah cari goodie bag ni nasib jumpa blog u :)

lackofvocabulary on Tuesday, April 23, 2013 4:51:00 PM said...

Salam...terima kasih dengan posting awak ya. Really helps. tq again

cardbymyan on Thursday, May 30, 2013 1:16:00 PM said...

Drop by my blog for super cute & cheap printed paperbag and sticker. For wedding, engagement, birthday etc…

Google: cardbymyan or click here ;)

Zeera Rahim on Monday, October 28, 2013 5:47:00 PM said...

tq for the info...bole tau operation hour tak??? nak pegi weekend sebab keje

mya laluna on Tuesday, April 15, 2014 2:28:00 PM said...

hai...ini pendapat saya.. agak mahal klau rm11 utk 100pcs paper bag tu. sebab dekat mydin rm3.20 utk 100pcs. klau beli 1000 dpt la rm3.10 1 paket (100pcs). n doily paper pon agak mahal. size sederhana sy tngk dekat yummy rm3.20 utk 250pcs. sekadar berkongsi

Huda Luna on Wednesday, April 16, 2014 9:59:00 AM said...

mydin tak kualiti

sila compare ye :)

kalau yang jenis tak kesah boleh go mydin sila kan

dan masa zaman saya kawen mydin tak ada lagi ok!

Huda Luna on Wednesday, April 16, 2014 9:59:00 AM said...

mydin tak ada lagi jual paper bag tu maksud saya

fluerme on Saturday, April 26, 2014 9:52:00 PM said...

nak tanya la,,paper bag yg ada jual di chow kit tu ada jenis yg macam ni je ke, atau ada jenis2 lain,,size lain dan ketebalan lain,,ada x?

Huda Luna on Monday, April 28, 2014 9:28:00 AM said...

fluerme

call kedai tanya or tgk website
ok?

Huda Luna on Monday, April 28, 2014 9:29:00 AM said...

sbb saya bukan kerja sana dan dah lama tak pergi sana

printingmurah on Monday, May 19, 2014 10:47:00 AM said...

Salam..sudi2 lah ziarah website ni ye:

http://printingmurah2u.com.my/index.php/pricelist/paper-bag

FB: https://www.facebook.com/goodiesbagmurah

cardbymyan on Tuesday, June 17, 2014 2:11:00 PM said...

Salam

Kami jual printed paperbag & sticker (plain/custom nk letak nma pn ada), boleh google: cardbymyan or click HERE

Tq tuan tanah

kbey007 on Saturday, July 26, 2014 7:06:00 AM said...

Ingin menempah kad kahwin murah di sekitar Nilai, Salak Tinggi & Sepang. Layari blog kami di http://onlinekadkahwin.blogspot.com

Terima kasih tuan tanah

 

Copyright 2010 Still Counting . . . by Huda Luna. Edited by HudaLuna.