Payment Checklist dan Money Flow Management.




MoshiMoshi.

Hai semorang. I tengah demam ni actually. Semuanya gara gara fikir budget kahwin. Money flow macam air dan takut overspending. Risau. Haihh.

Disebabkan kerisauan yang melanda. I pun buat Payment Checklist. Dulu dah ada budget checklist. Budget tu kita tak nampak duit yang kita dah bayar kat vendor sebab kita baru budget.

Ni lah Payment details I untuk senang tracking dah bayar ke belum.
I tak masukkan bila dah bayar dan account number
dalam list ni sebab nak letak dalam blog kan.


So kat sini I buat Payment checklist so that I leh nampak money flow I dan how I want to manage it.

Dalam Checklist I tu, I dah rugi RM100 sebab BURN kan depo dekat Kad Kahwin Mu yang superduperMAHAL tu. Tak ape lah BURN RM100 dari habis RM1800 yang kunun banyak free gift. tsk. Kad dia pun tak secantik macam tempat kad kahwin yang I buat sekarang.

See. Betapa pentingnya benda benda macam ni. Kalau tak merana la jawabnya fikir duit mengalir macam air. Busy nak kawen berbulan bulan. Pening pasal duit berbulan bulan. Nak kawen nye sehari je majlis nye.

Update!


24 comments:

Dhya Surya on Thursday, June 21, 2012 3:59:00 PM said...

ciyok2...=)
semoga cepat sembuh...

arepin on Thursday, June 21, 2012 4:13:00 PM said...

tak nampakkkkkk!!! ;p

Fyka on Thursday, June 21, 2012 4:13:00 PM said...

awakkkkkk kite nakkk..
ieka_adieq@yahoo.com
aduss,tkot tgk bla ada prob kena tipu ngan vendor ni kan...

Anis_Apis on Thursday, June 21, 2012 5:10:00 PM said...

syiera!!! nak...sitijamilahaliman@gmail.com :)

~ a for ana ~ on Thursday, June 21, 2012 5:15:00 PM said...

ana nak boley?? tq!

iceage28@gmail.com

me(*^.^*) on Thursday, June 21, 2012 5:24:00 PM said...

i pn nk yer syg~~hehe...wani

pixy_baby89@yahoo.com

Anis_Apis on Thursday, June 21, 2012 5:25:00 PM said...
This comment has been removed by the author.
Zila Zainal on Thursday, June 21, 2012 5:28:00 PM said...

Hudaaaa, naaaaaakkkk. DOk sibuk buat do-to-list tak habis2, tak terpikir langsung nak buat payment checklist. isk isk isk.. nanti email ktia plis.. gina1983@yahoo.com. mekasehhhhh :D

Nazirah Faiz on Friday, June 22, 2012 2:23:00 AM said...

hi huda, first time comment :) i nak checklist dia boleh? my email :
nazirahfaiz@gmail.com

yeayyyy thanks alot :))

cikblueberry on Friday, June 22, 2012 7:52:00 AM said...

nak juga...ekienmohd@gmail.com

BIE on Friday, June 22, 2012 9:27:00 PM said...

kita pun nak juga.. huda boleh tolong emelkan kat kita tak?

nabiha.mashut@gmail.com

Tq huda. :)

Cik Cactus on Saturday, June 23, 2012 4:09:00 PM said...

Salam huda,dh lama xkomen.biasa bce blog personal.he3.huda,oshin pon nk jugak,send kt emel oshinofekaci@gmail.com.tq huda.moga cepat sembuh.

Ku.Damba.KasihMu on Saturday, June 23, 2012 4:59:00 PM said...

nak mitak checklist gak..

i'm one of the silent readers

:)

email: ippo_houri89@yahoo.com

Ainee Cumi on Tuesday, June 26, 2012 12:09:00 PM said...

Aku pun nak!! Ahahahah!!

oshinz on Tuesday, June 26, 2012 2:53:00 PM said...

dear.. nape kat sentul park tak leh bergambar? bukan dekat dengan kL pac ke ape ntah..

oshinz on Tuesday, June 26, 2012 8:01:00 PM said...

dear.. menara mustapha kamal tu pun kena sewa juga tau. but i dont know the price. hehehe..

Huda Luna on Wednesday, June 27, 2012 9:03:00 PM said...

kite dah email dekat semorang yang mintak. hehe. gambate korang!

♥yaya budak suka embun♥ on Friday, June 29, 2012 11:56:00 AM said...

mau jugak...

ruffluv_hippie@yahoo.com

anaztasias nora aira on Saturday, June 30, 2012 2:21:00 PM said...

duit mmg banyak mengalir dear. gud luck !

ainaa russ on Monday, July 02, 2012 10:28:00 AM said...

saya mahu juga pls :)

ainaaruss@gmail.com

tq!

Rayna on Friday, July 06, 2012 1:22:00 PM said...

mahu jugak rayna.mysara@gmail.com

cik kuning on Wednesday, July 11, 2012 2:18:00 PM said...

nak list..email kt cni wanisha@live.com.my.
tentiu

YUSIRA on Friday, July 13, 2012 11:38:00 AM said...

nk jgk...
munir_yus@ymail.com..
tq....

Huda Luna on Sunday, July 15, 2012 10:50:00 AM said...

done email korang semua!

thanks

 

Copyright 2010 Still Counting . . . by Huda Luna. Edited by HudaLuna.