Inspirasi : Baju Nikah/Resepsi




MoshiMoshi!

Kalau semalam I cakap I dah pergi fitting untuk baju Nikah/Resepsi I, hari ni I nak cerita design baju Nikah/Resepsi I ni. Next pulak baju Tandang. InsyaAllah.

I ni tersangat lah suka kalau design tu nampak cute dan kalau tengok baju tu buat rasa gerammmm yang amat. So, I sangat ADORE terlampau dengan seorang designer ni. Dari awal dia berkecimpung dalam dunia fashion ni sampai la nama dia dikenali sekarang. Then, I tanpa segan silu I terus email dia tanya quotation harga dan design (actually sebenarnya nak buat baju tunang dengan dia tapi cancel terus buat baju nikah).

Jadi nya setelah bincang dan bincang. Dan ke butik dia dua kali sampai sempat terjumpa Natasha Hudson okay masa tu dia nak fitting untuk baju kahwin dia. (alamak terbagi hint)


Warna




Sejak pertama kali tengok warna baju tunang Shera Aiyob ni, I terus terjatuh hati terjatuh cinta. Dusty Pink. Sangat sweet dan nampak lovely. Tambah pulak baju ni designer dia Hatta Dolmat. Bertambah-tambah la kemanisan kecantikan dress tunang Shera Aiyob dengan Zahiril Adzim ni. Nak nak pulak Shera ni kecik molek je orangnya. I iz zo jelly!


Design





I suka kan scallop, ribbon, pearl, 3d flower, lace dan kain flowy-flowy ni. I menggambarkan dekat designer I yang I nak baju Nikah/Resepsi I ni berwarna Dusty Pink sebagai lining untuk lace yang berscallop dekat hujung baju dengan hujung tangan dan ber-ribbon dan juga kain flowy-flowy tak meleret sangat. I love ribbon so much!

And I jugak suka buttons kalau ada dekat back and tangan. (hint lagi) Buat I feeling feeling macam sailormoon. Eh? Haha. Tengok gambar dekat atas. (hint lagi) So dalam kepala otak I ni terbayang macam baju dekat bawah ni tapi dengan cara version I. Hee. Tunggu masa majlis I nanti untuk tengok full baju sekali dengan veil dan tudung. (mood malas DIY veil. tak rajin)


Kita tengok nanti baju I ni akan menjadi apa masa majlis. I yakin designer I ni yang terbaik dan hebat. Dia memang pakar bab Buttons dan Ribbons. Siapa designer I? Dah bagi hint dengan gambar pun. :P



36 hari to go! fuhh~~

14 comments:

cha on Friday, August 03, 2012 8:42:00 AM said...

Ni kuiz tak? Nak jawab nk jawab sbb tau haha. Hadiahnya huda kene kasik jemputan kt akak :p

.:shura shushi:. on Friday, August 03, 2012 9:55:00 AM said...

Mesti cantik ni :)

Ainee Cumi on Friday, August 03, 2012 10:38:00 AM said...

Jawapannya semestinya Shahida Shariff.

FY on Friday, August 03, 2012 12:50:00 PM said...

mesti comel baju u nanti =)

Liya Laa on Friday, August 03, 2012 1:43:00 PM said...

Liya nak sewa la baju huda. sama saiz kan? hahaha

eesyaheera on Friday, August 03, 2012 1:45:00 PM said...

Baju designer gittew. Mesti cantik nanti!

anaztasias nora aira on Sunday, August 05, 2012 12:44:00 PM said...

waaaaaaaa mesti cantik nanti. tak sabar nak tgk !!

oshinz on Wednesday, August 08, 2012 10:11:00 AM said...

shahida shariff kan? hehehe. i pun ade tempah baju kat die juge. gimme five!

Cik Eka on Thursday, August 09, 2012 2:21:00 PM said...

waa tak lama dah ni..hehehe..
mesti dup dap je kan...

semoga dipermudahkan..nanti boleh share sini lagi ya..saya pun taun depan nak kawin juga..hehehe

Boo on Wednesday, October 03, 2012 4:03:00 PM said...

Assalamualaikum dear huda...
lawanya inspirasi. tapikan, raya pun dah ada yg pakai pattern gini. risau baju dah tak suprise. but, insya Allah awak punya mesti cantik :)

Huda Luna on Wednesday, October 03, 2012 4:16:00 PM said...

boo :

xde mende nak risau la.
majlis dah lepas dah pun

tgk sini http://jabbeproduction.blogspot.com/2012/09/ariffin-huda-luna.html

tak kesah mcm mana baju janji tutup aurat


oshinz on Thursday, October 04, 2012 10:38:00 AM said...

huda,

cepatla updet pasal kawen!!!!!

kite nak bace.

LelakiSemalam on Thursday, October 04, 2012 4:58:00 PM said...

mesti best kan kawen...:)

izfanora on Thursday, October 18, 2012 3:20:00 PM said...

pergh, mesti superb giler.. :)

 

Copyright 2010 Still Counting . . . by Huda Luna. Edited by HudaLuna.